Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Mother & Baby Awards 2022

Mother & Baby Awards 2021

Mother and Baby Awards 2021

Mια γιορτή για την οικογένεια που επιβραβεύει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για την μητέρα και το μωρό

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο ATRAKTOS, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Mother & Baby Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν η ποιότητα και η καινοτομία, τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και υπηρεσιών, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του mother & baby care industry.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές όσον αφορά το παιχνίδι, τη διατροφή, τη μετακίνηση, τον εξοπλισμό δωματίου, τη φροντίδα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη φύλαξη και το ρουχισμό του μωρού, αλλά επίσης και την φροντίδα της νέας μητέρας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 34 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Mother and Baby Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 4moms Greece, ALECTO BABY, A-PLAY, AS Company, Baby Brezza, BEBE JOU HELLAS, BIBS GREECE, Boutique Bebe Plus, Businessmum.gr, Casababy, Chicco, CONCORD, EMBRYOCLINIC, GRECO STROM, HUMANA GREECE, Inglesina, INSTITUTE OF LIFE – IASO, ISOPLUS A.E. – Mustela®, ISOPLUS A.E. – SOLGAR GREECE, KIDSCOM, MAM Hellas, MOTOROLA, Nulicious, PHARMASEPT, QUAX BABY, SEPTONA, THE BABY CITY, Virtus Pharma, Γερολυμάτος International, ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΟΥΣΗΣ -ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΙΑΣΩ ΑΕ, ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, Παιδί και Ανάπτυξη και ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ Βρεφικά πολυκαταστήματα.   

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: A-PLAY, ΙΑΣΩ ΑΕ και THE BABY CITY.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Mustela®- ISOPLUS A.Eαναδείχθηκε Brand of the Υear και η ISOPLUS αναδείχθηκε Company of the Year  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς βρεφικών προϊόντων αποτιμήθηκε σε 214,13 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 και αναμένεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7% από το 2022 έως το 2030. Ένας από τους κύριους παράγοντες που καθοδηγούν την επέκταση της αγοράς είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών οι οποίοι μετατοπίζονται προς βρεφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, βασισμένα στην εργονομία, την χρηστικότητα και τον premium χαρακτήρα».

Στην συνέχεια, η Βικτώρια Βιβιλάκη, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, RM PgCert MMedSc PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Ο θεσμός των Mother Baby Awards αποτελεί μια γιορτή για την οικογένεια, τη δημιουργία και την αγάπη. Αποτελεί όραμα για εμάς η διασφάλιση των συνθηκών για υγιείς Οικογένειες και η προαγωγή της εξατομικευμένης φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μητέρας και του παιδιού της. Στόχος της κριτικής επιτροπής είναι να προβληθούν οι εταιρείες και να επιβραβευθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για την μητέρα και το παιδί. Η συμβολή της κριτικής επιτροπής στην διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών για την μητέρα και το νεογνό θεωρώ ότι είναι καθοριστική.  Στην κριτική επιτροπή των Mother Baby Awards κλήθηκαν να προσφέρουν την εμπειρία τους καταξιωμένοι επαγγελματίες υγείας στο χώρο της υγείας. Μια κριτική επιτροπή με συσσωρευμένη εμπειρία στην προαγωγή της υγείας της μητέρας και της οικογένειας».

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Mother & Baby Awards 2022, όπου η Λέλα Βαβουράκη, Πρόεδρος «Ηλιτόμηνον», παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Προσφορά της στα Δικαιώματα των Πρόωρων Νεογνών και o Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός, Ιδρυτής «Καρδιές για Όλους», παρέλαβε το βραβείο για το Ανθρωπιστικό του Έργο.

Ο θεσμός των Mother & Baby Awards ευχαριστεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στους εξέχοντες καθηγητές που παραβρέθηκαν και στήριξαν την τελετή απονομής όπωςτην Ευσταθία Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, την Κλειώ Σγουροπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Γραμματή Πάντζιου, Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την Αικατερίνη Λυκερίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τμήματος Μαιευτικής.

Χορηγός των Mother & Baby Awards 2022 ήταν η Mustela®.

Χορηγοί επικοινωνίας των Mother & Baby Awards 2022 ήταν οι: boommag.gr, all4mama.gr, infokids.gr και parentshub.gr.

 

Mother and Baby Awards 2021

Recognizing Excellence and Innovation in Products and Services

Απονεμήθηκαν τα Mother & Baby Awards 2021, τα βραβεία που επιβραβεύουν την ποιότητα και την καινοτομία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του mother & baby care industry.

Σε μια βραδιά όπου η αγάπη για καινοτόμα – ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την μητέρα και το μωρό της περίσσεψε, εκπρόσωποι των εταιρειών που διακρίθηκαν στα Mother & Baby Awards 2021 παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Tα Mother & Baby Awards 2021 διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα από τη BOUSSIAS με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμες πρακτικές όσον αφορά το παιχνίδι, τη διατροφή, τη μετακίνηση, τον εξοπλισμό δωματίου, τη φροντίδα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη φύλαξη και το ρουχισμό του μωρού, αλλά επίσης και την φροντίδα της νέας μητέρας.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Κελλάρι Παπαχρήστου, στην Παλλήνη, στελέχη εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του mother & baby care industry, φωτογραφήθηκαν και έδωσαν το δικό τους μήνυμα ότι η καινοτομία και η ποιότητα στον χώρο της περιποίηση του μωρού και της νέα μητέρας, – είναι τα βασικά εργαλεία που χρειάζονται για το μέλλον τους.

Mother & Baby Awards 2021

Συγχαρητήριο μήνυμα μέσα από το οποίο τόνισαν την μεγάλη αξία και επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού, έστειλαν οι Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής των Mother & Baby Awards 2021, Δρ

Ιωάννης Καλογήρου, Γυναικολόγος – Χειρουργός – Μαιευτήρας και ο Δρ Σπύρος Μαζάνης, Παιδίατρος. Συγκεκριμένα o Δρ Καλογήρου ανέφερε: «Η πρωτοποριακή διοργάνωση των Mother & Baby Αwards 2021 γίνεται θεσμός και αποτελεί μια καινοτόμα διαδικασία για την αξιολόγηση προϊόντων που έχουν να κάνουν με την πιο ξεχωριστή περίοδο της γυναίκας αλλά και του ζευγαριού γενικότερα, αυτή της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Στόχος η αξιολόγηση και η βελτίωση των προϊόντων στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής αλλά και της ανάδειξης εκείνων που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την καινοτομία τους από επαγγελματίες υγείας και ειδικούς. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια αγορά γενικότερα που όμως στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Φέτος η συμμετοχή υπήρξε ακόμα πιο εντυπωσιακή, τα προϊόντα αλλά και οι υπηρεσίες που αξιολογήθηκαν ήταν πάρα πολλές και ο ρόλος μας σαν κριτική επιτροπή ιδιαίτερα απαιτητικός. Προσωπικά πιστεύω ότι η έγκυρη εμπεριστατωμένη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για την βελτίωση των προϊόντων. Η μεγάλη αποδοχή της διοργάνωσης αποτελεί σταθμό για τα ελληνικά δρώμενα και ύστερα και από την φετινή επιτυχία θα έλεγα αποτελεί θεσμό που πολλοί θα προσπαθήσουν να μιμηθούν».

Επίσης, ο Δρ Μαζάνης επισήμανε: «Και φέτος, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιομορφίες της πανδημίας, ο θεσμός Mother & Baby Awards 21 είναι εδώ! Αξιολόγησε προϊόντα ποιότητας, καινοτομίας και δημιουργικότητας για την οικογένεια, την μητέρα, το παιδί και τον σύζυγο. Παραφράζοντας την φράση του Ινδού συμβούλου της Google, Sundar Pichai, φανταστείτε ότι έχετε στα χέρια σας 5 μπάλες του τένις όπου προσπαθείτε να μην πέσουν κάτω. Οι 4 είναι γυάλινες και η 5η είναι από λάστιχο. Οι 5 μπάλες συμβολίζουν την οικογένεια, την μητέρα, το παιδί, τον πατέρα και το επιχειρείν. Το επιχειρείν είναι η μόνη λαστιχένια, όλες οι υπόλοιπες εάν πέσουν κάτω είναι δύσκολο να γυρίσουν πίσω στην πρότερη κατάσταση και αυτός είναι και ο καλύτερος λόγος για να τις προστατεύουμε με όσο καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούμε.
Εύχομαι για όλα τα προϊόντα που διακρίθηκαν στα φετινά Mother & Baby Awards την καλύτερη σταδιοδρομία».

Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project στην εισαγωγική της ομιλία δήλωσε: «H βιομηχανία επικεντρώνεται περισσότερο στην καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς οι πελάτες-καταναλωτές είναι έτοιμοι να πληρώσουν για premium προϊόντα για την σωστή υγιεινή του μωρού. Η αύξηση των διαφημιστικών και προωθητικών δραστηριοτήτων, η καινοτομία, η επέκταση και η δημιουργία νέων σειρών προϊόντων, τα καινοτόμα υλικά και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα αξεσουάρ της παιδικής φροντίδας είναι επίσης από τους σημαντικότερους παράγοντες που ενισχύουν αυτή την αγορά παγκοσμίως».

Μεγάλοι νικητές των Grand βραβείων της φετινής διοργάνωσης ήταν: η ISOPLUS Α.Ε., η οποία κέρδισε τον τίτλο «Mother & Baby Company of the Year», η Mustela, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Mother & Baby Brand of the Year» και η CHICCO, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Baby Accessories Brand of the Year».

Χορηγός της λαμπερής διοργάνωσης των Mother & Baby Awards 2021 ήταν η Mustela.

Χορηγοί επικοινωνίας των Mother & Baby Awards 2021 ήταν οι: all4mama.gr, infokids.gr, childit.gr, KIDOT mou, boommag.gr, babyboum.gr, citykidsguide.com, ladylike.gr και happykidsradio.gr.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Ζωή Κρονάκη, Επιχειρηματίας – Founder all4mama.gr

Mother and Baby Awards 2020

Recognizing Excellence and Innovation in Products and Services

Στελέχη εταιριών που διακρίθηκαν στα Mother & Baby Awards 2020, έστειλαν το μήνυμα ότι η εξωστρέφεια, η καινοτομία αλλά και η εμπειρία στον χώρο της περιποίηση του μωρού και της νέα μητέρας, -είναι τα βασικά εργαλεία που έχουν για να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που επιτάσσει η σημερινή εποχή.

Mother and Baby Awards 2020